Nederland levert wapens aan dictators

RTL Nieuws, 22 febr. 2011. Staatsgeweld tegen ongewapende Libische burgers, mede mogelijk gemaakt door Nederland? Veel van de wapens die regimes in landen als Libië, Bahrein en Jemen gebruiken, komen uit Nederland.

Bekijk de reportage.

Uit onderzoek van RTL Nieuws en onderzoeker Martin Broek blijkt dat ons land de afgelopen jaren producent en doorvoerhaven is geweest voor onder meer pantservoertuigen, vrachthelikopters en honderdduizenden granaten en patronen.

[...]

Te laat

Frank Slijper, onderzoeker van de Campagne tegen wapenhandel, vindt het mosterd na de maaltijd dat Nederland nu ineens niet meer wapenvergunningen aan dit soort landen geeft. "Pas bij een ware volksopstand komt de regering blijkbaar tot inkeer", zegt hij. "Ik vind dat nogal opportunistisch van Nederland. Nederland heeft de afgelopen jaren veel te vaak en te makkelijk wapenexport vergunningen verleent."

http://www.rtl.nl/%28/actueel/rtlnieuws/binnenland/%29/components/actueel/rtlnieuws/2011/02_februari/22/binnenland/Nederland_levert_wapens_aan_dictators.xml