Persbericht: Alternatief jaarverslag en protest wapengigant EADS

Amsterdam 29 mei – Vandaag publiceert de Campagne tegen Wapenhandel een Alternatief Jaarverslag over de activiteiten van wapengigant EADS. Op de aandeelhoudersvergadering van EADS op 31 mei zullen hierover vragen worden gesteld. EADS maakt militaire transportvliegtuigen, helikopters, raketten, satellieten, onbemande vliegtuigen (z.g. drones) en gevechtsvliegtuigen. Bovendien bouwt EADS een nieuw type kernwapen. Bijna een kwart van de winst van lucht- en ruimtevaartbedrijf EADS komt uit wapenverkopen.

De Campagne tegen Wapenhandel protesteert op 31 mei bij de aandeelhoudersvergadering van wapengigant EADS in Amsterdam tegen de gigantische geldverspilling aan wapens, die de wereld er onveiliger op maken en landen diep in de schulden storten. Onder meer Spanje heeft grote schulden bij EADS. In 2011 verkocht EADS voor 11,6 miljard euro aan wapens. Dat is genoeg om alle kinderen op de wereld een jaar lang gratis basisonderwijs te geven.

Lees hier het Alternatief Jaarverslag EADS (PDF)

Ook is er een versie met noten hier te lezen. (PDF)

Donderdag 31 mei demonstratie met onder meer spandoeken bij aandeelhoudersvergadering EADS, een aantal mensen demonstreert ook binnen tijdens de aandeelhoudersvergadering.

Waar: Hotel Okura, Ferdinand Bolstraat 333 Amsterdam

Tijd: 9.30-11.00 uur