Wapens en veiligheid - De podcast

Problemen als terrorisme, klimaat en migratie worden vaak geframed als veiligheidsproblemen. Dan lijken wapens al snel een oplossing. Er wordt voorbij gegaan aan oorzaken, die vaak complex en dieperliggend zijn.

Leidt de inzet van wapens op de termijn wel tot meer veiligheid? We moeten die vraag niet alleen aan zogenaamde 'veiligheidsexperts' overlaten. In een serie podcasts en meet-ups gaat Benjamin van Stop Wapenhandel het uitzoeken. Luister de podcast op deze pagina of abonneer je via Spotify, Stitcher of Apple

Lees verder voor de podcasts

 

Podcast 3 - Oorlog, wapenindustrie en fossiele economie. Een gesprek met Wendela de Vries, auteur van “Fossiele oorlogen, wapenhandel en klimaatverandering” Meet-up 6 december met o.a. Willem Wiskerke (Milieudefensie), Cesar Taguba (Solidarity Campaign Philippines for Indigenous rights and culture), Leonor Malaver LASO) en Wendela de Vries (Stop Wapenhandel)

Podcast 2 - De wapenlobby en de militarisering van de Europese Unie. Een gesprek met Bram Vranken, auteur van “Beveilig de winst. Hoe de wapenindustrie het Europees defensiebeleid kaapt”. Meet-uo 22 november met Bram Vranken (Vredesactie) en Maarten Bokhorst (Niet in mijn Naam)

Podcast 1 - Dubbel verdienen: wapenexport en grensbewaking. Een gesprek met Linda Polman, auteur van “Niemand wil ze hebben” over vluchtelingenbeleid sinds 1938. Meet-up 10 november mmv Mark Akkerman (Stop Wapenhandel) en Anne Dekker (SeaWatch)

...