Airbus: dubbel profiteren

11 april – Terwijl Fort Europa de muren verhoogt, verdrinken vluchtelingen in de Middellandse Zee, komen vast te zitten in erbarmelijke omstandigheden of eindigen in detentie. De militaire en veiligheidsindustrie plukt de vruchten van het grensbeleid van de EU. Airbus is de op een na grootste Europese wapenproducent. Daarmee voedt het de oorzaken die mensen dwingen te vluchten.

Het verkoopt aan landen in oorlog, repressieve regimes en mensenrechtenschenders. Airbus profiteert opnieuw door de EU grensbeveiligingsmaterieelte leverenom vluchtelingen tegen te houden. Het is een belangrijke speler in de succesvolle industriële lobby voor de militarisering van de Europese grenzen.

Stop Wapenhandel heeft zich aangesloten bij het protest van Stop the War on Migrants bij de aandeelhoudersvergadering van Airbus. Ze vieren de winst van hun dodelijke zaken, maar ze vermelden niet het stijgende aantal sterfgevallen in de Middellandse Zee, het Midden-Oosten en Afrika waar hun producten worden gebruikt.


 

 

..

Steun Stop Wapenhandel

Doneer