BIJ1

Verkiezingsprogramma

BIJ1 wil Europese wapenexporten verbieden, de huidige wapenindustrie in Nederland omvormen voor civiele productie en geen nieuwe wapenbedrijven. Er komt een einde aan Nederland als belastingparadijs voor de wapenindustrie en er wordt specifiek benadrukt dat wapenexport- en doorvoer naar mensenrechtenschenders uit den boze is. Er moeten geen nieuwe onderzeeboten aangeschaft worden, de F35-gevechtsvliegtuigen worden afbesteld en de al geleverde worden ontmanteld.

BIJ1 legt ook nadrukkelijk de relatie tussen Westers internationaal beleid, waaronder wapenleveranties, en redenen waarom mensen moeten vluchten. De partij wil geen inzet van militairen voor grensbewaking en pleit voor afschaffing van EU-grensbewakingsagentschap Frontex.

In de Kamer

BIJ1 was de afgelopen vier jaar niet vertegenwoordigd in de Tweede Kamer. De gemeenteraadsfractie in Amsterdam was één van de partijen die het initiatief namen om de vestiging van brievenbusmaatschappijen van belastingontwijkende internationale wapenbedrijven in de stad aan de kaak te stellen.

Terug naar ‘Wapenhandel en de verkiezingen’

Steun Stop Wapenhandel

Doneer