Bijdrage bijeenkomst ‘Ontmoetingen over de grens’ – Vredesweek, Apeldoorn

Op maandag 19 september, in de Vredesweek, organiseert de Regentessekerk in Apeldoorn een inspiratiebijeenkomst, met als titel ‘Ontmoetingen over de grens’. Na korte interviews kunt u in gesprek gaan met drie gasten, waaronder Wendela de Vries van Stop Wapenhandel. Zij vertellen verhalen over een actueel probleem: de oorlog in Syrië.

Khaldoun Alfaiomi is een vluchteling die afkomstig is uit Syrië en nu woont in Duiven. Hij zal vertellen over Syrië, zijn vlucht naar Europa en zijn leven als vluchteling in Nederland.

Wendela de Vries is coördinator van Stop Wapenhandel. Deze stichting onderzoekt onder andere hoe de wapenindustrie profiteert van het vluchtelingendrama. Vluchtelingen tegenhouden is een markt geworden voor de wapenindustrie. De Europese Unie geeft er inmiddels miljardensubsidies aan.

In elk conflict, in elke oorlog zijn er ook mensen die vrede zoeken. Jan Jaap van Oosterzee werkt bij de vredesorganisatie PAX, die in Syrië burgerinitiatieven ondersteunt. Zij zetten zich op een vreedzame manier in voor vrijheid en waardigheid in een democratische en civiel Syrië. Van Oosterzee vertelt hoe die steun er financieel en moreel uitziet.

De kleine en grote verhalen achter een van de grootste conflicten in onze tijd, én de mogelijkheid om daar over door te praten en nieuwe inspiratie op te doen. Dat kan op de inspiratiebijeenkomst op 19 september 2016.

Datum:  Maandag 19 september 2016
Tijd:     20.00-22.00 uur
Plaats:   Regentessekerk, Regentesselaan 14b, Apeldoorn
Kosten:  Vrijwillige bijdrage

Deze activiteit wordt georganiseerd in samenwerking met de Oecumenische Basisgemeente Apeldoorn