Boekpresentatie: CICC — Oorlogsmisdaden zijn klimaatmisdaden

Onderzoeker D’Souza en kunstenaar Staal spreken over oorlogsmisdaden als klimaatmisdaden, samen met Muhammad Al-Kashef van Watch the Med, die een belangrijke getuige was in de zaak van Comrades Past, Present and Future versus Airbus in 2021. Het vonnis in de zaak wordt voor het eerst, als onderdeel van de CICC-publicatie, gepresenteerd. Stop Wapenhandel leverde bewijsmateriaal aan voor dit vonnis. Boekpresentatie 11 feb 2024 15:00 – 16:30 Framer Framed, Oranje-Vrijstaatkade 71 Amsterdam

De oorlogsmachine raast voort in de 21e eeuw. Van Oekraïne tot Palestina, van Soedan tot Jemen, en van Syrië tot Somalië worden miljoenen mensen gedood of verwond, en nog eens miljoenen gedwongen te vluchten. Oorlogsmisdaden tegen volkeren zijn ook misdaden tegen de ecosystemen waar zij deel van uitmaken: denk aan de gevolgen van Agent Orange op Vietnam decennia na de oorlog, of het gebruik van witte fosfor op Palestijns grondgebied en mensen.

De Court for Intergenerational Climate Crimes (CICC) is een samenwerking tussen Framer Framed, advocaat, academicus, schrijver en activist Radha D’Souza en kunstenaar en propaganda-onderzoeker Jonas Staal die in 2021 is begonnen met als doel klimaatmisdaden in het verleden, heden en toekomst te vervolgen. Sindsdien heeft de CICC openbare hoorzittingen gehouden over misdaden tegen volkeren; van Amsterdam tot aan Gwangju. De CICC stelt dat misdaden tegen mensen en de natuur onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn en uit dezelfde systemische oorzaken voortkomen.

Zie ook https://framerframed.nl/projecten/war-crimes-are-climate-crimes/

Steun Stop Wapenhandel

Doneer