Imtech levert onderdelen voor korvetten Indonesië, waarde 9 miljoen

Technisch dienstverlener Imtech Marine & Offshore gaat de complete  platformautomatisering en de elektrische installatie doen aan boord van twee nieuwe  Sigma Klasse korvetten. De opdracht komt van Schelde Naval Shipbuilding en heeft  een waarde van 9 miljoen euro.

http://www.linkmagazine.nl/index.php3?location=elink


De Fianciele Telegraaf, 01-09-2004
AMSTERDAM (Dow Jones) – Imtech heeft een order ontvangen voor een platformautomatisering van twee korvetten van Schelde Naval Shipbuilding. De opdracht heeft een waarde van 9 miljoen euro.
Volgens de technisch dienstverlener past de order in de verdere internationalisering van de maritieme activiteiten. Eerder kreeg Imtech al orders van de Duitse, Belgische en Poolse marine.
 

Gouda – Imtech N.V. (technische dienstverlening in Europa) heeft opdracht ontvangen van Schelde Naval Shipbuilding (onderdeel van Damen Shipyards Group) voor de platformautomatisering en de elektrische installatie aan boord van twee nieuwe Sigma Klasse korvetten met een totale waarde van 9 miljoen euro. Het gaat om de levering van een compleet geïntegreerd platform management systeem, een geïntegreerde brug en het elektrische distributiesysteem, inclusief een initieel pakket aan logistieke services. De automatisering omvat de bediening en bewaking van alle platformsystemen, waaronder aandrijving, navigatie, energieopwekking en -verdeling, calamiteitenbeheersing en aansturing van alle overige elektrische systemen in de korvetten. De order is verworven door Imtech Marine & Offshore, gespecialiseerd in totale technische oplossingen op de maritieme markt.
In de technologie voor het geïntegreerd platform management systeem (IPMS: Integrated Platform Management System) en de geïntegreerde brug maakt Imtech gebruik van gestandaardiseerde technologie op het gebied van technische automatisering die speciaal is aangepast aan de hoge eisen van de maritieme omgeving, waaronder PLC’s, Windows, Gigabit Ethernet en SCADA-software. Hiermee komt een open systeemarchitectuur tot stand die gebruikersvriendelijk is, op meerdere plekken op de schepen kan worden gebruikt (optimale redundantie), makkelijk kan worden onderhouden en zich kenmerkt door een hoge betrouwbaarheid en beschikbaarheid.

De Sigma Klasse korvetten vormen een complete nieuwe generatie van schepen van de Schelde Naval Shipbuilding, passend tussen de huidige generatie offshore patrouilleboten en fregatten. Naar dit soort schepen is een toenemende vraag op de internationale defensiemarkt. Engineering en constructie van beide schepen zal plaatsvinden op de scheepswerf van Schelde Naval Shipbuilding in Vlissingen.

De order past in de verdere internationalisering van de maritieme activiteiten van Imtech. Recent werden ondermeer opdrachten ontvangen voor de autopilot (automatische besturing) en het automatische roer-, rol- en stabilisatiesysteem voor de K130 korvetten van de Duitse Marine, de geïntegreerde brug voor het ondersteuningsschip Godetia van de Belgische Marine en het geïntegreerde platform management systeem, de elektrische distributie en de lucht- en klimaattechnologie voor het eerste Gawron Klasse korvet van de Poolse Marine. Deze orders vertegenwoordigen een totale waarde van circa 20 miljoen euro.
http://www.belegger.nl/html/bedrijfsinformatie/persbericht.php/959162