Linkse Liefde: de Palestina Special

Online event – Op zondag 27 juni (15.30) wordt in politiek-cultureel café Linkse gepraat over Palestina. Mmv BDS Nederland, Gate 48, Stop Wapenhandel, Een Ander Joods Geluid, The Rights Forum, Stichting Kifaia, Plant een Olijfboom, Internationale Socialisten.

Sprekers: Dina Zbeidy, Jaap Hamburger, Max van Lingen, Dorien Ballout, Benjamin Baars. Nadia Benaissa, Darryl Landbrug, Erella Grassiani, Esther de Bruin, Kristel en Anja Meulenbelt.
MELD JE AAN VIA DEZE LINK: https://us02web.zoom.us/…/reg…/WN_s_gIX3M6Qg6RcfwmKczHEw (of volg de show via de livestream op YouTube)

Met de ‘staakt het vuren’ is nog niets veranderd aan een ondragelijk onrechtvaardige situatie. Integendeel, die wordt nog steeds alleen maar erger. Onder het oog van de wereld worden in Gaza twee miljoen mensen gevangen gehouden in een steeds opnieuw vernielde omgeving. Worden Palestijnen in Oost Jeruzalem uit hun huizen gezet. Worden Palestijnen op de Westoever nog verder verdrongen door nieuwe nederzettingen. Worden Palestijnen binnen Israel niet alleen behandeld als tweederang burgers maar hebben ook steeds meer te maken met het geweld van Israelische knokploegen die ‘dood aan de Arabieren’ schreeuwen en huizen binnenvallen, zonder dat de politie ingrijpt.
Met Dina Zbidat uit Sakhnin – een Palestijnse stad in Israel, maken we een analyse. Met Max van Lingen van Internationale Socialisten praten we over de linkse visie op wat er aan de hand is. Met Jaap Hamburger van Een Ander Joods Geluid bespreken we de Israël-lobby. Met Benjamin Baars van Stop Wapenhandel praten we over de rol van de wapenhandel. Met Darryl Landbrug (Bij1) over waarom zwarte solidariteit zo belangrijk is. Kristel, die zelf in Beit Sahour woont, vlakbij Bethlehem, deelt haar ervaringen. Organisaties als BDS Nederland, Kifaia, Plant een Olijfboom, Gate48 en Rights Forum schuiven ook aan. We hebben twee prachtige intermezzo’s met een spoken word artiest en een geweldige zangeres: Nai Barghouti. En Anja Meulenbelt bereidt een vileine column voor over de lafheid van de media.

Steun Stop Wapenhandel

Doneer