Lobbytour WAR STARTS HERE

Een alternatieve stadswandeling langs de groepen die Europa militair kleuren.

Zaterdag 25 juni, Brussel.

Op en rond het Brusselse Schumanplein, waar het politieke hart van Europa klopt, stikt het van de kantoren van grote Europese en Amerikaanse bedrijven. Op een steenworp van het imposante Berlaymontgebouw vinden we de belangrijkste koepelorganisaties van de defensieindustrie, militaire think-tanks en het Europese Defensie Agentschap.Handig dichtbij voor de vele lunches, conferenties, rondetafelgesprekken en persoonlijke gedachtenwisselingen met de Europese Commissieleden en leden van het Europarlement.

De wapenbedrijven verzekeren zich op die manier van een stevige militaire stempel op het Europese buitenlandse en veiligheidsbeleid en van meer publiek geld voor onderzoek ten behoeve van de wapenindustrie. Ze schrijven mee aan het beleid op vlak van wapenhandel en -productie. Het gevolg daarvan is een Europa met een steeds sterkere militaire logica en het wegvallen van controle op wapenexporten.

Hoe dit werkt, en wie waar aan de touwtjes trekt, kom je te weten op de lobbytour ‘War Starts Here’.

Wil je deze informatieve wandeling van dichtbij meemaken?

Afspraak op zaterdag 25 juni 2011
om 14u

Startpunt:  Rondpunt Schuman

Duur ongeveer 2 uren


Taal: engels

Inschrijven: info@vredesactie.be of tel 03/ 281.68.39

Deze lobbytour is een samenwerking tussen Corporate Europe Observatory, Vredesactie en Action pour la Paix en wordt gesteund door de Campagne tegen Wapenhandel.