Wapenbeurs niet welkom in de RAI

Protest tegen maritime wapenbeurs in Amsterdam
woensdag 22 juni – 19.00 uur – Hoofdingang RAI

Van 21 tot en met 23 juni wordt de MAST wapenbeurs in de RAI in Amsterdam gehouden. MAST (Maritime/Air Systems and Technologies) is een tweejaarlijkse internationale wapenbeurs en conferentie voor wapenindustrie en marine. Mede op uitnodiging van de Koninklijke Marine komen oorlogsmisdadigers en mensenrechtenschenders naar Amsterdam.

Bijvoorbeeld de landen die oorlog voeren en mensenrechten schenden in Jemen: Saoedi-Arabië, Bahrein, Qatar, Koeweit en de VAE. Ook uitgenodigd is Turkije, druk bezig zijn eigen Koerdische bevolking met bommen te bestoken. Net als andere deelnemende landen heeft het wapens geleverd voor de oorlog in Syrië. Delegaties van militaire regimes (bv Thailand) en landen in gewapend intern conflict (bv Filipijnen) staan eveneens op de gastenlijst.

Zij kunnen op deze beurs contacten leggen met veel dubieuze wapenbedrijven. Zoals Textron, een producent van internationaal verboden clustermunitie. En het Duitse ThyssenKrupp, leverancier van nieuwe onderzeeërs voor de Israëlische marine, geschikt voor het gebruik van kernwapens. Ook andere kernwapenbedrijven zullen aanwezig zijn. Verder zullen de kandidaten voor de peperdure, overbodige nieuwe Nederlandse onderzeeërs (‘de nieuwe JSF’) zichzelf presenteren.

Amsterdam
De gemeente Amsterdam heeft zich meerdere malen uitgesproken tegen wapenbeurzen binnen de gemeentegrenzen. Het daadwerkelijk verbannen van dergelijke bijeenkomsten is niet mogelijk. Gek genoeg is de gemeente wel voor 25% aandeelhouder in de eigenaar van de RAI.

Jemen under siege, let’s party on the beach??
Wapens verhandelen en oorlog voorbereiden is natuurlijk vermoeiend werk. Daarom organiseert MAST een speciale ‘Bonaire Beach Party’ op de avond van woensdag 22 juni. Wij vinden deze wapenbeurs geen reden voor feest.

Wapenindustrie niet welkom in Amsterdam!

Kom met je spandoek en toeter op woensdagavond 22 juni om 7 uur naar de hoofdingang van de RAI voor protest bij de party.

Lees de factsheet voor meer informatie

Lees de brief die we schreven aan Kamerleden

.

 

Steun Stop Wapenhandel

Doneer