Online actiedag 25 maart: War in Yemen – Made in Europe

Op 25 maart duurt de oorlog in Jemen vijf jaar. Volgens de Verenigde Naties de ergste humanitaire crisis ter wereld: door de Saudische zeeblokkade worden meer dan 17 miljoen mensen permanent met hongerdood bedreigd. Deze oorlog is Made in Europe. Europese wapenbedrijven leveren aan de Saudische coalitie en maken winst op oorlog en leed. We roepen op tot een Europees wapenembargo tegen alle leden van de Saudische coalitie.

Stop de wapenhandel naar Saudi-Arabië. Doe mee met de online Europese actiedag op 25 maart!

Door de maatregelen om het corona-virus in te dijken moeten we onze actiedag op 25 maart annuleren. Maar we laten de vijfde ‘verjaardag’ van de oorlog in Jemen niet onopgemerkt voorbijgaan. Dus verhuizen we naar het internet.  Samen met actiegroepen uit heel Europa organiseren we een digitale actiedag! Doe mee! 

* Deel de infographics met informatie over de oorlog en wapenhandel op Facebook, Instagram en Twitter en laat al je vrienden weten hoe Europese wapenhandel de oorlog in Jemen gaande houdt.

* Doe mee met de foto-actie! Neem een foto van jezelf met een papier waarop staat “#StopArmingSaudi”. 

Deel de foto en waarom je deelneemt op sociale media. 

Je kan de hele dag je foto posten. Maar als het lukt, post de foto om 12u ’s middags. Dan posten alle verschillende organisaties over heel Europa en proberen we de post trending te maken. 

Volg de andere deelnemende groepen op Twitter hier: https://twitter.com/i/lists/1239867069757296640

Verspreid de boodschap op sociale media tijdens de actiedag door de hashtags #StopArmingSaudi en #WarInYemen #MadeInEurope te gebruiken.