Activisten tegen wapenhandel bijeen in Amsterdam

 

Amsterdam, 26 mei 2010 Dit weekend komt het European Network Against Arms Trade (ENAAT) bijeen in Amsterdam. Op 28 mei geeft het netwerk een interactieve presentatie van campagnes tegen wapenhandel in verschillende Europese landen. De presentaties, movies, audio en een live weblog zijn die avond ook te vinden op www.stopwapenhandel.org.

Na het weekend is Amsterdam juist trefpunt van de wapenindustrie. Op 1 juni houdt wapengigant EADS haar aandeelhoudersvergadering in Amsterdam. Op 3 juni vindt de ‘Netherlands Offset Conference’ plaats, waar ondermeer vijf van de grootste wapenproducenten ter wereld aan deelnemen. Tegen beiden wordt protest verwacht. 

Campagnes die op 28 mei gepresenteerd worden zijn onder meer de Tagwar-acties uit België, de processen tegen het corrupte BAE Systems uit Groot-Brittannië en Spaanse acties tegen bankinvesteringen in militaire productie. Ook wordt de film ‘Not in our name, the Raytheon nine’ vertoond. Deze documentaire vertelt het verhaal van negen mannen uit Derry die tijdens de Libanonoorlog de levering van ‘bunker-busters’ aan Israël saboteerden. Daarnaast is er een diapresentatie van vredesaffiches .Het programma is live te volgen op internet en deskundigen van het European Network Against Arms Trade zullen de hele avond aanwezig zijn in de chatroom.

Het European Network Against Arms Trade is een netwerk van onderzoekers en campagnegroepen die elkaar informeren en ondersteunen bij protest tegen wapenhandel. Het vergadert elk jaar in een ander Europees land, dit jaar is het te gast bij de Campagne tegen Wapenhandel.