Persbericht actie bij EADS aandeelhoudersvergadering

Voor foto’s zie fotoalbum EADS 2013

Amsterdam, 29 mei 2013 – Terwijl buiten enkele tientallen mensen met spandoeken en beschilderde paraplu’s protesteerden tegen wapenproductie en kernwapens, stelden kritische aandeelhouders vandaag vragen op de vergadering van de European Aeronautic Defence and Space Company (EADS) in Amsterdam. De vragen van kritische aandeelhouders gingen onder meer over drones, over corruptie, over wapens voor Syrië en over de productie van kernraketten door EADS. Het protest is georganiseerd door de Campagne tegen Wapenhandel.
De kritische aandeelhouders wilden onder meer weten hoeveel EADS verdient aan het maken van kernraketten voor de Franse krijgsmacht, of EADS een eigen verantwoordelijkheid neemt om te voorkomen dat zijn wapens in de oorlog in Syrie gebruikt worden, en of EADS denkt dat wapenhandel zonder corruptie uberhaupt mogelijk is.
Al eerder stelde GroenLinks kritische vragen in de Amsterdamse gemeenteraad over de vergadering van EADS in Amsterdam. Amsterdam noemt zich immers nog steeds een kernwapenvrije gemeente.
Wendela de Vries van de Campagne tegen Wapenhandel zegt: “EADS verkoopt zijn wapens over de hele wereld. En bovendien maakt het kernraketten.Het bedrijf kan zijn aandacht beter gaan verleggen naar de civiele productie in plaats van geld verdienen aan oorlog en massavernietigingswapens.”

 

.

Steun Stop Wapenhandel

Doneer