Petitie: Geen wapenverkoop op krediet

Geen wapenverkoop op krediet

Nederland geeft krediet aan ontwikkelingslanden die in ons land wapens willen kopen. Voor de defensie-industrie is dit een prachtige regeling. De Nederlandse overheid staat financieel garant als het land het krediet niet terug kan betalen.

De exportkredietregeling wordt namens de overheid uitgevoerd door Atradius. Indonesië heeft een krediet ontvangen voor de aankoop van twee korvetten. Bij deze levering zijn ook de ING en RABO bank betrokken. Het gaat om maar liefst 500 miljoen euro.

Campagne tegen Wapenhandel vindt dat er geen exportkredieten verstrekt moeten worden voor wapenhandel. Exportkredieten stimuleren wapenhandel en leiden tot hogere militaire uitgaven in de wereld. Geld dat beter besteed kan worden aan armoedebestrijding, gezondheidszorg en onderwijs.

Bent U/jij het hier mee eens teken dan nevenstaande petitie. Wij zorgen ervoor dat uw oproep aan de drie betrokken banken (ING, Rabobank en Atradius) wordt aangeboden.

Petitie

Geachte directie van ING, Rabobank en Atradius, Ik ben zeer bezorgd over de levering van twee korvetten aan Indonesië. Dergeliijke schepen zijn in het verleden ingezet tegen de burgerbevolking, ondermeer in Atjeh. Het kopen van dure oorlogsschepen is bovendien ongepast in een land waar tientallen miljoenen mensen onder de armoede grens leven. Ik wil U dringend vragen om u terug te trekken uit de financiering van deze levering.

Naam:
Plaats:
Land:
E-mail:

Wij gebruiken uw emailadres alleen om u op de hoogte te houden van deze actie.

Steun Stop Wapenhandel

Doneer