Protest bij aandeelhoudersvergadering EADS, wapenleverancier Libische oorlog

Geen wapens naar dictators – geen kernwapens 

Amsterdam, 23 mei 2011 – Op 26 mei organiseert de Campagne tegen Wapenhandel een protest bij de European Aeronautic Defense and Space Company (EADS) aandeelhoudersvergadering in Amsterdam. EADS is een van de grootste wapenproducenten van Europa. Dankzij tekortschietende wapenexportregels kan het wapens leveren over de hele wereld, ook aan dictators. Bovendien maakt het bedrijf kernwapens.

Wapens van EADS zijn geleverd aan alle drie partijen in de oorlog in Libië. Aan Khadaffi, aan de landen die Khadaffi nu bombarderen, en aan de opstandelingen. In 2009 was EADS nog aanwezig op de LAVEX wapenbeurs in Tripoli. Het cynisme van wapenhandel kan niet beter geïllustreerd worden.

De Campagne tegen Wapenhandel vindt dat er geen wapens geleverd mogen worden aan dictators en aan regimes die mensenrechten schenden. Ook vinden we dat kernwapens moeten worden afgeschaft, en dat er zeker geen nieuwe kernwapens geproduceerd mogen worden.

Vandaag publiceert de Campagne tegen Wapenhandel een rapport over de militaire activiteiten van EADS.

Op 26 mei van 13.00 tot 14.30 uur houdt de Campagne tegen Wapenhandel een picketline met spandoeken bij de EADS aandeelhoudervergadering. Omstreeks 13.15 uur arriveren per fietstaxi drie kritische EADS aandeelhouders die op de vergadering vragen zullen stellen aan het EADS bestuur.

Voor deze actie ontving de Campagne tegen Wapenhandel steunbetuigingen van activisten  uit Finland, Duitsland, Frankrijk en Spanje, landen waar EADS vestigingen heeft.

Picketline bij aanvang aandeelhoudersvergadering
donderdag 26 mei, 13.00-14.30 uur
Lokatie: Hotel Okura, Ferdinand Bolstraat 333, Amsterdam.
Aankomst kritische aandeelhouders per fietstaxi 13.15 uur

Steun Stop Wapenhandel

Doneer