Protest tegen wapenlobby en kernwapens

Stop kernwapenbedrijf EADS!

Op woensdag 29 mei vergaderen de aandeelhouders van de European Aeronautic Defense and Space Company (EADS) in Amsterdam. EADS is een wapengigant die onder meer raketten maakt voor kernwapens. Daarnaast maakt EADS onder andere gevechtsvliegtuigen, militaire helikopters, raketten, en drones (onbemande vliegtuigen). EADS verkoopt zijn wapens over de hele wereld, onder meer aan India, Pakistan, Colombia, Saoedi-Arabië, Thailand en Egypte.

Wij protesteren tegen een bedrijf dat wapens levert aan dictators en aan regimes die mensenrechten schenden. Ook vinden we dat er zeker geen nieuwe generatie kernwapens ontwikkeld mag worden!

Wij protesteren met spandoeken, stoepkrijt, zang en muziek bij de aandeelhoudersvergadering op

Woensdag 29 mei, 13:30-15:00 uur
Hotel Okura, Ferdinand Bolstraat 333, Amsterdam.

Doe mee!

Zie ook www.stopeads.nl en het aankondigingsfilmpje

Onderzoek naar crisis en militaire uitgaven
De afgelopen maand publiceerde de Campagne tegen Wapenhandel een (engelstalig) onderzoek  naar de economische crisis en de militaire uitgaven in Europa. Een van de conclusies was dat, hoewel militaire uitgaven dalen, er vooral wordt bezuinigd op personeel maar niet op wapens. De wapenindustrie blijft goed verdienen. Vanuit de internationale pers was veel aandacht voor het onderzoek.

Van zo’n pensioen kun je niet genieten!
Pensioenfonds ABP belegt nog steeds voor 736 miljoen euro in bedrijven die kernwapens maken. Bijvoorbeeld in BAE Systems en in EADS. In april organiseerde het ABP bijeenkomsten over de pensioenveranderingen. Activisten tegen wapenhandel hebben hier vragen gesteld over de beleggingen van ABP in kernwapenproductie. Ook zijn folders uitgedeeld. In Amsterdam kregen de activisten applaus!

Help ons de wapenlobby stoppen!
Bijdragen voor de acties zijn zeer welkom op rekening 390 40 73 80 tnv Campagne tegen Wapenhandel, Amsterdam

Meer wapenhandelnieuws op onze Facebookpagina

Steun Stop Wapenhandel

Doneer