Stop de wapenhandel met Saoedi-Arabië!

Nederland moet nu een volledig wapenembargo instellen tegen Saoedi-Arabië, en er bij andere Europese landen op blijven aandringen dat ook te doen. Nederland moet consequent stelling nemen tegen de mensenrechtenschendingen van de Saoedische regering.

De moord op journalist Khashoggi is afschuwelijk, maar minstens zo afschuwelijk is de door de Saoedi-Arabië aangevoerde oorlog in Jemen, die volgens de Verenigde Naties heeft geleid tot de ergste humanitaire crisis ter wereld. Voor 12 miljoen mensen dreigt acute hongersnood, vooral kinderen lopen gevaar. Bovendien schendt Saoedi-Arabië al jarenlang op grote schaal de mensenrechten. Het is een schande dat de wereld dit laat voortduren en Saoedi-Arabië van wapens blijft voorzien. Nederland is hierbij een kleine speler, maar juist dat maakt het makkelijker om een voortrekkersrol te spelen.

Duitsland, Denemarken, Finland en Oostenrijk hebben hun wapenhandel met Saoedi-Arabië opgeschort. Dat moet voor Nederland het startschot zijn voor verdere actie. Samen met deze landen moet Nederland zich in de Europese Unie hard maken voor een Europees wapenembargo.

Naar petitiepagina

 

Steun Stop Wapenhandel

Doneer