Teken petitie ‘Geen Israëlische ‘killer drones’ voor de EU’

Het netwerk World Without Walls – Europe is een nieuwe petitie aan EMSA, het Europees Agentschap voor maritieme veiligheid, gestart. De petitie vraagt het agentschap geen ‘killer drones’ te leasen van het Israëlische wapenbedrijf Elbit Systems of andere militaire bedrijven en dergelijke drones niet te gebruiken om het dodelijke EU-migratiebeleid uit te voeren. Teken hier!

World without Walls – Europe benadrukt het volgende: “Na onze laatste petitie heeft de EU haar contract met de killer drones van Elbit Systems beëindigd. Aangezien het Maritiem Veiligheidsagentschap van de EU nieuwe drones wil leasen willen we de Europese agentschappen vertellen dat we ons niet laten misleiden! Nee is nee!”. Het verzoekschrift is gericht aan zowel EMSA als het beruchte EU-agentschap voor grensbewaking Frontex en eist dat:

* EMSA Israëlische wapenproducenten uitsluit van aanbesteding voor deze contracten

* EMSA drones alleen voor civiele doeleinden gebruikt en ze niet beschikbaar stelt aan Frontex of anderen voor grensbewakingsvluchten.

* Frontex beëindigt zijn contracten voor dronesurveillance met Airbus, IAI en Elbit.

World Without Walls – Europe is een coalitie van organisaties die onderstreept dat “Europees antimigratiebeleid, dat in veel gevallen lijkt op Israëlische paradigma’s en vaak wordt geïmplementeerd met Israëlische technologie, zich richt tegen migranten, Israëlische apartheid en militaire bezetting tegen Palestijnen financiert en Europese samenlevingen militariseert.”

“Daarom verbinden we ons ertoe samen te werken op het kruispunt van deze antiracistische, antikoloniale sociale rechtvaardigheidsstrijd om campagnes op te zetten die de banden tussen de EU en Israël die de Palestijnse rechten en migrantenrechten schaden of het militariseringsbeleid verdiepen aankaarten.”

Steun Stop Wapenhandel

Doneer