Van Oekraïne tot Gaza: De urgentie van antimilitarisme – discussie

zaterdag 24 februari 11:30 – 13:00 Ru Paré Chris Lebeaustraat 4 Amsterdam – We gaan vanuit verschillende bewegingsperspectieven praten over antimilitarisme en de rol van de militaire industrie, om de relaties tussen verschillende vormen van strijd en antimilitarisme verder uit te werken.

Het militair bondgenootschap van rijke westerse landen, de NAVO, verkoopt zichzelf als oplossing voor alles: Van migratie tot klimaatcrisis. De angst voor Russen en Chinezen wordt er in geramd en de militaire budgetten blijven stijgen. Meer dan ooit worden wapens en legers ingezet om problemen met geweld de kop in te drukken; van migratie tot klimaatcrisis. De beschermers van vrede en veiligheid beschermen de rijken, ten koste van de armsten, de meest kwetsbaren, en uiteindelijk de hele planeet.

Het destructieve westers economisch systeem wordt met (dreiging met) geweld aan de wereld opgelegd. Strijdkrachten en wapens werken voor de machthebbers om de extractie-economie te beschermen. Wat het westen aan economische macht verliest aan China probeert het met zijn gigantische militaire overwicht te compenseren.

We moeten niet alleen reageren op geïsoleerde gevallen van militaire actie in bepaalde landen, maar de hele machtsstructuur van de militarisering en de rol ervan in het kapitalistische systeem blootleggen en bestrijden. Oorlog wordt gevoerd in andere delen van de wereld maar wordt bij ons voorbereid.

Steun Stop Wapenhandel

Doneer