Verkoop tweedehands wapens door Nederland stijgt weer

Vandaag verschijnt onderzoeksrapport “Hoge kwaliteit, zo goed als nieuw.”

Mede als gevolg van bezuinigingen biedt de Nederlandse krijgsmacht een grote hoeveelheid wapens te koop aan. Onder meer Jordanië, buurland van Syrië, is een grote klant. Over deze handel in Tweedehands wapens publiceren wij vandaag “Hoge kwaliteit, zo goed als nieuw: tweedehands wapens uit Nederland.”

 

Nederlandse wapenexport op interactieve kaart te bekijken

Op onze website staat tegenwoordig een interactieve kaart, waarop is te zien naar welke landen Nederland wapens exporteert.
In februari debatteerde de Tweede Kamer over het wapenexportbeleid. De Campagne tegen Wapenhandel schreef een brief en een rapport, waaraan door verschillende Kamerleden in het debat gerefereerd werd.

 

Nuclear Security Summit

Op onze Facebookpagina publiceren we volgende week, voorafgaande aan de Nuclear Security Summit, elke dag een kort artikel over de modernisering van kernwapens in Nederland. Lees en deel!

 

 

De dronesclub van Jeanine

Ondanks de gespannen verhouding tussen drones en internationaal recht, neemt onze minister van Defensie het voortouw bij de ontwikkeling van een ‘eurodrone’. Lees hier het artikel, dat binnenkort verschijnt in het Vredesmagazine.

 

 

Militaire oefeningen en wapenexport

Door een technische fout is begin deze week ons Engelstalige weblog verstuurd aan de lezers van deze Nederlandstalige nieuwsbrief. Lees hier de Nederlandstalige versie van deze weblog.

U kunt zich overigens gratis op de Engelstalige weblog abonneren. Gemiddeld twee keer per maand publiceren we hier over wapenhandel en internationale relaties.

Recente titels engels weblog:

17 feb.2014 – Arab Spring has not restrained the arms trade
10 jan. 2014 – Horizon 2020: more money for building Fortress Europe
5 dec. 2013 – Killer drones for Europe
7 nov. 2013- Nuclear weapons not controversial, say financial institutions
1 nov. 2013 Algeria, Morocco naval built-up supports anti-immigration policies (and Dutch arms industry)

 

Steun de Campagne tegen Wapenhandel
Onderzoek kost geld. De Campagne tegen Wapenhandel is voor haar werk afhankelijk van fondsen en giften. Kleine en grote bijdragen zijn welkom op rekening NL.11.TRIO.0390.407.380 tnv Campagne tegen Wapenhandel, Amsterdam. Steun onze inzet tegen oorlogsindustrie en wapenlobby!

 

 

 

 

Steun Stop Wapenhandel

Doneer