Vredesblok Klimaatmars

Op zondag 19 juni gaan we massaal de straat op in Rotterdam voor een #Klimaatmars. Stop Wapenhandel organiseert samen met VliegOp! en Pax een Vredesblok in deze mars. We willen samen optrekken voor vrede, klimaatrechtvaardigheid en bescherming van vluchtelingen. Sluit je aan!


Het geweld in Oekraine maakt eens te meer duidelijk hoezeer oorlog en fossiele brandstof met elkaar verbonden zijn. Dat geldt niet alleen voor Russische olie en gas waarmee Poetin’s oorlog wordt gefinancierd. Dat geldt ook voor de fossiele brandstoffen waar de westerse economie op draait. Krijgsmachten worden ingezet voor bescherming van grondstoffen voor een onduurzame economie. Mensen op de vlucht worden tegengehouden bij gemilitariseerde grenzen.

Ook zijn krijgsmachten zelf grote klimaatvervuilers; het zware materieel van landmacht, luchtmacht en marine zuipt fossiele brandstof en schone alternatieven zijn niet voorhanden. Door oorlog en de verhoging van wapenbudgetten neemt deze vervuiling toe.

De klimaatcrisis is nu. Hitterecords sneuvelen keer op keer, droogte en bosbranden bedreigen de natuur en leiden in sommige landen tot honger. De klimaatcrisis heeft grote gevolgen voor al het leven op aarde. Wij eisen concreet en rechtvaardig klimaatbeleid!

We verzamelen met het Vredesblok om 12:45 uur op het Grotekerkplein achter de Laurenskerk. De klimaatmars begint op de Binnenrotte om 13:00 uur. Het wordt een mars en een eindprogramma met speeches en muzikale optredens.

Steun Stop Wapenhandel

Doneer