Woensdagavond 22 juni protest tegen wapenbeurs in Amsterdam

Van 21 tot en met 23 juni wordt de MAST wapenbeurs in de RAI in Amsterdam gehouden. MAST (Maritime/Air Systems and Technologies) is een tweejaarlijkse internationale wapenbeurs en conferentie voor wapenindustrie en marine. Mede op uitnodiging van de Koninklijke Marine komen oorlogsmisdadigers en mensenrechtenschenders naar Amsterdam. Bijvoorbeeld de landen die oorlog voeren en mensenrechten schenden in Jemen: Saoedi-Arabië, Bahrein, Qatar, Koeweit en de VAE. Zij kunnen op deze beurs contacten leggen met veel dubieuze wapenbedrijven. Zoals Textron, een producent van internationaal verboden clustermunitie. En het Duitse ThyssenKrupp, leverancier van nieuwe onderzeeërs voor de Israëlische marine, geschikt voor het gebruik van kernwapens. Ook andere kernwapenbedrijven zullen aanwezig zijn. Verder zullen de kandidaten voor de peperdure, overbodige nieuwe Nederlandse onderzeeërs (‘de nieuwe JSF’) zichzelf presenteren.

Kom met je spandoek en toeter op woensdagavond 22 juni om 7 uur naar de hoofdingang van de RAI voor protest.
Lees meer op www.stopwapenhandel.org/MASTactie

Shir Hever: De militaire betrekkingen tussen Nederland/EU en Israël

Maandagavond 4 juli, organiseert Stop Wapenhandel samen met Studenten voor Rechtvaardigheid in Palestina, DocP en NPK een avond over de militaire betrekkingen tussen Nederland en Israël. De avond zal worden ingeleid door de Israëlische journalist Shir Hever. Na de inleiding van Hever zal het rapport van Stop Wapenhandel over de militaire relaties tussen Nederland en Israël gepresenteerd worden. Aanvang 20.00 uur, Crea, Nieuwe Achtergracht 170, Amsterdam. Voertaal engels.

Lees meer www.stopwapenhandel.org/hever

Publicatie rapport Border Wars

Op 27 juni publiceren Stop Wapenhandel en het Transnational Institute een onderzoek naar de wapenindustrie en de militarisering van de Europese grenzen. Dezelfde bedrijven die wapens leveren aan oorlogsgebieden in het Midden-Oosten en Afrika, en daarmee bijdragen aan het vluchtelingendrama, verdienen ook geld aan het tegenhouden van vluchtelingen met militaire middelen. Met als gevolg: nog meer slachtoffers en nog meer leed.

Voor de Nederlandse vertaling en bewerking van dit rapport is nog geld nodig! We hebben € 1000 nodig en al € 945 opgehaald. Help ons met de laatste tientjes! Geef op www.geef.nl/actie/wapenhandel-en-vluchtelingen

Dit is de emailnieuwsbrief van Stop Wapenhandel. Help Stop Wapenhandel met gratis publiciteit. Deel deze nieuwsbrief met vrienden en op sociale media.

..