Campagne tegen Wapenhandel wint ASN Wereldprijs

Amsterdam 11 november 2011 — Met het project Geen Geld voor Geweld heeft de Campagne tegen Wapenhandel de ASN Bank Wereldprijs gewonnen! Op een feestelijke bijeenkomst in Scheveningen, met onder meer een Duurzaam Diner (mmmmm) werden we door de jury uitgeroepen tot winnaar in de categorie Tegen Wapenindustrie. Met het geld van de prijs gaan we een campagne voeren om financiële instellingen te bewegen hun geld terug te trekken uit het defensiebedrijf EADS, een grote wapenproducent. EADS maakt onder meer gevechtsvliegtuigen, raketten en kernwapens. EADS kan zijn geld beter in de civiele luchtvaart investeren.

Sommige banken en pensioenfondsen hebben zich al teruggetrokken uit EADS, maar een aantal anderen stopt nog steeds veel geld in de wapenindustrie. Daardoor betalen veel mensen tegen hun zin mee aan wapenproductie, bijvoorbeeld via hun pensioenfonds.

De Campagne tegen Wapenhandel vindt dat moet worden geïnvesteerd in duurzaamheid en ontwikkeling. Daarmee bereik je vrede. Niet met wapens.